Évszaktípusok

Szeretné tudni, mely színek állnak jól Önnek?

Bizonyára észrevette már, hogy egyes színek, kedvezően hatnak a megjelenésére, mások inkább előnytelenek. Érdemes tisztába lennie vele, mely tónusok állnak jól Önnek, hogy e szerint tudatosan választhasson ruhát, hajszínt, sminket, hogy az ne csak divatos, hanem valóban előnyös is legyen az Ön számára. Különösen fontos a színválasztás és az összhang a Permanent Make-upnál. Ugyan lehet módosítani az árnyalaton, ill. rá lehet sminkelni, mégis viszonylag hosszú időre szól, ezért érdemes jól átgondolni a választást.

Munkánk során sokszor tapasztaltuk, hogy a hölgyek bizonytalanok a színválasztást illetően, ill. tévesen rögzült sminkelési szokásaik vannak. Ebben a fejezetben szeretnénk egy kis stíluskalauzzal szolgálni, hogy megkönnyítsük, ill. tudatossá tegyük a választást. Az évszaktípus elmélet Johannes Itten svájci festő-művészetpedagógustól származik, aki észrevette, hogy hasonló kinézetű növendékei hasonlóképpen előszeretettel választották ugyanazon színeket. A színeket 4 főcsoportba, és 12 alcsoportba sorolta. A 4 fő csoport megfelel a 4 évszaknak.

Tavasz típus

Tavasz típus

A tavasz típusú hölgyek olyanok, mint az üde szellőtől ringatózó illatos tavaszi mező. Romantikusak, élénk természetűek, alkatuk törékeny, arcuk finom vonású, lényükből gyöngédség árad.

Tudjon meg többet!
Nyár típus

Nyár típus

A nyár típusú hölgyek mutatós szépségek. Nemes finomságot, hűvös eleganciát árasztanak. E típus közös jellemzője, hogy arcuk kifejezetten igényli a sminket, mely felélénkíti vonásaikat.

Tudjon meg többet!
Ősz típus

Ősz típus

Az ősz típusú hölgyek is a földanya színeiben pompáznak, lényükből egyfajta melegség, határozott jellem árad. Erőteljes színeiknek köszönhetően arcuk smink nélkül is dekoratív.

Tudjon meg többet!
Tél típus

Tél típus

A tél hölgyei fenséges hideg szépségek, rendkívül mutatósak. Gondoljunk csak a mesebeli Hófehérkére, bőre fehér, mint a hó, ajkai pirosak, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

Tudjon meg többet!