Nyár típus

Nyár típus

Nyáron kinyílnak a virágok, beérnek a gyümölcsök, gabonaföldek, pipacsmezők vibrálnak a tikkasztó hőségben. A színek élénkek, de napszítták, tompábbak, mint a tavaszi természet színei. A nyár típusú hölgyek mutatós szépségek. Nemes finomságot, hűvös eleganciát árasztanak. E típus közös jellemzője, hogy arcuk kifejezetten igényli a sminket, mely felélénkíti vonásaikat. Smink nélkül arcuk élettelen, tompa fényű, a szemek alatt gyakran kékes karikák látszanak. Hajuk se nem világos, se nem sötét, ritkán vannak megelégedve természetes hajszínükkel, ezért gyakran festetik azt.

  • Nyár típus kép 3

Bőrük

A nyár típusú hölgyek bőre kék alaptónusú, szemben a tavasz sárga alaptónusával. Általában bőrük vékony, az áttetsző erektől kapják ezt a kékes tónust. Ezen belül lehet porcelán fehér, rózsaszín (többnyire sápadtak, de lehetnek pirospozsgásak), ill. oliva alaptónusúak. A szeplők inkább a sötétebb oliva alaptónusúaknál jellemzőek, de ezek sosem aranylóak, hanem szürkésbarnák. Bőrük változatosságát mutatja, hogy napozás során mennyire eltérően képesek lebarnulni. A világos bőrűeket szinte egyáltalán nem fogja meg a nap, míg a sötétebb típusok hamar mogyoró barnára sülnek.

Hajuk

Hajukat hamvas, ezüstös árnyalat jellemzi, azonban a napfénynél jól látható, hogy vöröses pigmenteket is tartalmaz. Hajszínük leggyakrabban sötétszőke, vagy világosbarna, középbarna, ritkán sötétbarna.

Szemük

Szemük borúsnak tűnhet, mivel a szemfehérje és a szivárványhártya közt nincs éles kontraszt, ez az, ami a tél típusúaktól leginkább megkülönbözteti őket. Színe leggyakrabban szürkéskék, kék, kékeszöld, szürkészöld, zöld, olajszürke, ritkán mogyoróbarna.

Színeik

A világos nyár típusúaknak: az almazöld, levendula, halványlila, szürkéskék, jégkék, halvány citromsárga. A közép lágy nyár tónusúaknak: pávakék, középkék, jégkék, jádezöld, mentazöld, csontszürke, ametiszt. Hideg nyár típusúaknak: királykék, szilvakék, halványkék, lila, fukszia, jeges rózsaszín, kőszürke

Híres nyár típusú hölgyek:

Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Katie Holmes

  • Nyár típus kép 2
  • Nyár típus kép 4
  • Nyár típus kép 5
  • Nyár típus kép 6

Nyár típusú hölgyek sminktetoválása:

A nyár típusú hölgyek igénylik a sminket, de nem a drámai éles kontúrokat. Sminktetoválásuk legyen diszkréten nőies, viszont ne legyen tarka-barka. Tartsák szem előtt, melyik zónát hangsúlyoznák jobban, vagy a szem, vagy a száj legyen hangsúlyos.

Szemöldök

A szálazásos technikát érdemes választaniuk, melyhez az adott szemöldökszőr színéhez igazodó hamvas árnyalat a legmegfelelőbb és mivel gyakran festetik hajukat a 3D szálazás összhang szempontjából ideális megoldás számukra.

Szemek

A szemhéjtetováláshoz leginkább normál, ill. mérsékelten vastag kontúrt válasszanak. A színválasztáshoz a koromfekete helyett, inkább a fátyolfekete, grafit, középszürke, antracit árnyalatok a megfelelőek. Nagyon jól áll nekik a nem túl színes szemhéjpúder tetoválás, itt a külső szemzugba kerüljön szürke, füstös fekete, hűvös kakaóbarna, vagy a természetes szemszínárnyalat, a belsőbe kerüljön porcelánfehér, törtfehér.

Ajkak

Az ajkak színerőssége jó, ha a típuson belüli középszín erősségig terjed. A sötétebb típusoknál mérsékelten erős árnyalat is választható. Ez intenzitástól egyéni ízlésvilágtól függően lehet: hűvös halvány babarózsaszín, mályvás rózsaszín, fáradt dinnyeszín, fukszia, meggyszín. A narancsos, bronzos, barnás színárnyalatok számukra előnytelenek.

  • Nyár típus kép 1
Tavasz típus

Tavasz típus

A tavasz típusú hölgyek olyanok, mint az üde szellőtől ringatózó illatos tavaszi mező. Romantikusak, élénk természetűek, alkatuk törékeny, arcuk finom vonású, lényükből gyöngédség árad.

Tudjon meg többet!
Nyár típus

Nyár típus

A nyár típusú hölgyek mutatós szépségek. Nemes finomságot, hűvös eleganciát árasztanak. E típus közös jellemzője, hogy arcuk kifejezetten igényli a sminket, mely felélénkíti vonásaikat.

Tudjon meg többet!
Ősz típus

Ősz típus

Az ősz típusú hölgyek is a földanya színeiben pompáznak, lényükből egyfajta melegség, határozott jellem árad. Erőteljes színeiknek köszönhetően arcuk smink nélkül is dekoratív.

Tudjon meg többet!
Tél típus

Tél típus

A tél hölgyei fenséges hideg szépségek, rendkívül mutatósak. Gondoljunk csak a mesebeli Hófehérkére, bőre fehér, mint a hó, ajkai pirosak, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

Tudjon meg többet!