Tél típus

Tél típus

A téli táj fenséges, kopár, ahol az erős kontrasztok dominálnak. Ezek a kopár ágak, az erdőben felvillanó örökzöld foltok, az ágakon maradt színes bogyók, jégcsapokon, befagyott tavakon megcsillanó fények kontrasztjai. A tél hölgyei fenséges hideg szépségek, rendkívül mutatósak. Gondoljunk csak a mesebeli Hófehérkére, bőre fehér, mint a hó, ajkai pirosak, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

  • Tél típus kép 2

Bőrük

A tél típusú hölgyek egyik típusa porcelánbőrű. Bőrüket áttetsző, hideg, kékes alaptónus jellemzi, nagyon nehezen barnulnak. Másik típusukat hideg barnás-olivás alaptónus jellemez, mely miatt gyakran az ősz típusba sorolják őket, helytelenül.

Hajuk

Hajuk legtöbbször sötét, hamvas, ezüstös csillogású. Napfényben sem fedezhetők fel benne vöröses pigmentek. Általában kékesfekete, mélyfekete, barnásfekete, sötétbarna, hamvas árnyalattal.

Szemek

Szemeik élénken ragyognak, többnyire hideg kékek, hideg zöldek, vagy sötétbarnák. Tekintetük mágnesként vonz, aki belenéz azonnal elcsábul Az írisz körüli szürke gyűrű éles kontrasztot alkot, a csillogó szemfehérjével.

Színeik

A tél típusú hölgyek színpalettája a nagyon világos hideg színektől a közepesen sötét és nagyon sötét árnyalatokig terjed. Senkihez sem passzol úgy a hófehér és a koromfekete, mint hozzájuk. A négy évszaktípus közül nekik állnak legjobban az erős intenzív színek és kontrasztok, fehér-fekete, kék-fekete, stb. Illenek hozzájuk az ezüstös árnyalatok, a csillogó fényes anyagok, srasszok, flitterek, lakkbőrök, geometrikus minták, zebracsíkok. Ruhadarabokban a letisztult aszimmetrikus, merész szabásvonalú fazonok állnak jól. Kifejezetten előnytelen számukra, ezért ne használjanak, tompa árnyalt hideg színeket, sem meleg narancsos, rozsdavörös, barnászöld, sárgászöld, barna színárnyalatoka

Híres tél típusú hölgyek

Audry Hepburn, Katy Parry, Lív Tyler

  • Tél típus kép 3
  • Tél típus kép 4
  • Tél típus kép 5
  • Tél típus kép 6

A tél típusú hölgyek sminktetoválása

A tél típusú hölgyek, nem igényelnek túlbonyolított megoldásokat. Általában szemük az ékszerük, melynek csillogó, tekintetét érdemes kihangsúlyozniuk. Ennek a típusnak jól áll egy egyszerű alapsmink-tetoválás is, de nyugodtan kísérletezhetnek merészebb színekkel, és megoldásokkal egyaránt.

Szemöldök

Számukra a tökéletes formájú, mértanilag megszerkesztett szemöldök a megfelelő. A kesze-kusza szálaktól lehangoló ívektől érdemes megszabadulniuk, általában a haj színéhez igazodó hamvas árnyalat az ideális. Bármely technika szóba jöhet egyéniségüknek és a probléma jellegének megfelelően. Színeikhez illően használhatunk barnásfeketét, feketét, hideg kakaóbarnát, taupe-színeket.

Szemek

Amennyiben a szemformájuk lehetővé teszi, nagyon jól passzol hozzájuk az intenzív fekete kleopátrás-szem, ill. az erőteljesebb körvonalú púdertetoválás, legfeljebb két színnel. Nem ajánljuk számukra a francia szemhéjtetoválást, mert elnyomja sugárzó tekintetüket. A szemszínek közül a hófehér, szürke, fekete színek alapvetőek, esetleg a zafírkék, acélkék, ill.fenyőzöld is szóba jöhet. A barnákkal, egyéb földszínekkel lehetőleg ne kísérletezzenek, mert teljesen letompítja szépségüket.

Ajkak

Ahogy már szó volt róla érdemes, vagy a szem, vagy a száj zónát erősíteniük, kornak, egyéni ízlésnek, adottságoknak megfelelően. Ha Ön ajkait kívánja intenzív színnel hangsúlyozni, akkor a szemekhez érdemes egy egyszínű fekete sminktetoválást társítani (ez lehet normál vastagságú szemhéjkontúr, tushatás vagy kleopátrás-szem). Az intenzívebb színű ajakárnyalatokhoz a szájkontúrral elkészített rúzsozott hatás ajánlott. Színeiben lehet: málna, fukszia, ciklámen, cseresznye piros, meggy piros, ill. a vörös valamennyi hűvös árnyalata, valamint a hűvös-kékes bordók. Amennyiben Ön visszafogottabb árnyalatot szeretne, válasszon a halványabb színek közül, jeges-rózsaszínt, mályvát, világos cikláment.

  • Tél típus kép 1
Tavasz típus

Tavasz típus

A tavasz típusú hölgyek olyanok, mint az üde szellőtől ringatózó illatos tavaszi mező. Romantikusak, élénk természetűek, alkatuk törékeny, arcuk finom vonású, lényükből gyöngédség árad.

Tudjon meg többet!
Nyár típus

Nyár típus

A nyár típusú hölgyek mutatós szépségek. Nemes finomságot, hűvös eleganciát árasztanak. E típus közös jellemzője, hogy arcuk kifejezetten igényli a sminket, mely felélénkíti vonásaikat.

Tudjon meg többet!
Ősz típus

Ősz típus

Az ősz típusú hölgyek is a földanya színeiben pompáznak, lényükből egyfajta melegség, határozott jellem árad. Erőteljes színeiknek köszönhetően arcuk smink nélkül is dekoratív.

Tudjon meg többet!
Tél típus

Tél típus

A tél hölgyei fenséges hideg szépségek, rendkívül mutatósak. Gondoljunk csak a mesebeli Hófehérkére, bőre fehér, mint a hó, ajkai pirosak, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

Tudjon meg többet!