Ősz típus

Természetes hatású szálazás

Ősszel a természet aranyló ruhát ölt, a lehulló őszi falevelektől rozsdavörösben, mustársárgában pompázik a táj. Az ősz típusú hölgyek is a földanya színeiben pompáznak, lényükből egyfajta melegség, határozott jellem árad. Erőteljes színeiknek köszönhetően arcuk smink nélkül is dekoratív.

  • Ősz típus kép 3

Bőrük

Bőrük meleg alaptónusú sárgás, oliva, bézs (világos bőrűeknél). Gyakran tarkítják aranyló szeplők, anyajegyek, de ezek mattak és határozott körvonalúak (a tavasz típushoz képest). Bőrük jellemzően fakó, sápadt, egyáltalán nem hajlamos a kipirosodásra. Általában nehezen barnulnak, a napon gyorsan leégnek.

Hajuk

Hajuk vörösesen csillogó, lehet rézszín, vöröses szőke, aranybarna, gesztenyebarna, répaszín.

Szemük

Szemszínük sokféle lehet, leggyakrabban aranybarna, gesztenyebarna, mogyoróbarna, de lehet olivazöld, kékeszöld, sötét türkiz. Hideg szemszín esetén az íriszben mindig felfedezhetünk meleg színű sárgás-barnás pigmenteket. Tekintetűk vonzó, melegséget áraszt.

Színeik

az ősz típusú hölgyeknek nem állnak jól a hideg színek (kékek, szürkék, hideg vörösek), ezek a színek sápasztják őket. Hozzájuk sokkal közelebb állnak a közép- és sötéterősségű természetes földszínek. Jól áll nekik a fehér helyett a törtfehér, a palackzöld, mohazöld, a rozsadabarna, rozsdavörös, olajszín, okkersárga, kukoricasárga, barnák, fahéj, és konyakszín, ill. a narancsos árnyalatok. Kifejezetten illik hozzájuk a természetes rusztikus stílus, a durva szövésű szövetek, vásznak. Ékszerek közül a mutatós antik réz, fa, borostyán ékszerek. Kerüljék az erős kontrasztokat és a rikító színeket.

Híres ősz típusú hölgyek

Julia Roberts, Susan Sarandon, Natalie Portman

  • Ősz típus kép 2
  • Ősz típus kép 4
  • Ősz típus kép 7
  • Ősz típus kép 9

Ősz típusú hölgyek sminktetoválása

Sminktetoválás során nyugodtan Sminktetoválás során nyugodtan válasszanak adottságaiknak megfelelően sötétebb színeket, mivel általában önmaguk is erőteljes színekkel rendelkeznek. Hangsúlyozhatják a szemet és a szájat akár egyszerre.

Szemöldök

Jól illik hozzájuk a természetes vonalú, karakteresebb szemöldök, az adottságaiknak megfelelő technikával elkészítve. Színeikben a melegebb tónusok domináljanak, melyek egy oliva alapbőrtónus esetén sosem fognak a bőrben vörösesen elszíneződni. Passzolnak a gesztenyebarna, mokkabarna, okkerbarna, mahagóni színárnyalatok. Közép-világos tónusúaknál az aranybarnák, okkeres szőkék, vörösek.

Szemek

Jól áll drámai megjelenésükhöz a fekete túshatás, a vastagabb szemkontúr. Az erős kontrasztokat (kleopátrás-szem, fekete-fehér) azonban kerüljék. Ezen felül második vonalhoz, szemhéjpúderhez szintén a földszínek ajánlottak. Bézses, barnás tónusok, olajzöld, ill. jól mutathat a narancsos-lazac, bordós-barna a mozgó szemhéjon.

Ajkak

Nagyon jól áll ennek a típusnak a kontúros intenzívebb szájsatír, mely középerős és sötét ajakárnyalatokban mutat. Szájszínek közül a lazac, bronzosabb narancs árnyalatok, fahéj, terakotta, meleg vörösek, bordók, sötétebb barnás-bordó színek előnyösek.

  • Ősz típus kép 1
Tavasz típus

Tavasz típus

A tavasz típusú hölgyek olyanok, mint az üde szellőtől ringatózó illatos tavaszi mező. Romantikusak, élénk természetűek, alkatuk törékeny, arcuk finom vonású, lényükből gyöngédség árad.

Tudjon meg többet!
Nyár típus

Nyár típus

A nyár típusú hölgyek mutatós szépségek. Nemes finomságot, hűvös eleganciát árasztanak. E típus közös jellemzője, hogy arcuk kifejezetten igényli a sminket, mely felélénkíti vonásaikat.

Tudjon meg többet!
Ősz típus

Ősz típus

Az ősz típusú hölgyek is a földanya színeiben pompáznak, lényükből egyfajta melegség, határozott jellem árad. Erőteljes színeiknek köszönhetően arcuk smink nélkül is dekoratív.

Tudjon meg többet!
Tél típus

Tél típus

A tél hölgyei fenséges hideg szépségek, rendkívül mutatósak. Gondoljunk csak a mesebeli Hófehérkére, bőre fehér, mint a hó, ajkai pirosak, mint a vér, haja fekete, mint az ében.

Tudjon meg többet!