Gyakran Ismétlődő Kérdések

Dauer-, vagy Pemanent Make-up?

A Permanent Make -up kifejezés angol eredetű sminktetoválást jelent, német megfelelője a Dauer Make -up, manapság nevezik Contour Make-upnak is. Az eljárás során pigmentanyagot juttatnak a bőr hámrétegébe, elkerülve a mélyebb rétegekben lévő ideg-, és érhálózatot.

Mi a különbség a tetoválás és a sminktetoválás közt?

A két eljárás közti különbség tartósságukban mutatkozik meg. Technikailag a két eljárást egyetlen alapvető tény határolja el egymástól, mégpedig a bevitt festékanyag mélysége (természetesen éppen ezért a pigmentek minősége, és a tetoválógép is különböző). A testtetováló a bőr mélyebb rétegeibe (írhába) viszi be a festékanyagot (ezért nem kopik ki), míg a sminktetováló a bőr hámrétegének bazális sejtsora (osztódó réteg, ezek a sejtek felelősek a bőr megújulási folyamataiért) fölött dolgozik. Ezért kell megismételni az eljárást 2-4 évenként, az egyén hámképződésének gyorsaságától függően. Miért van ez így, hiszen olyan jó lenne, ha végleges maradna? Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy később nem szeretnénk változtatni rajta, másrészt lehetetlen a kivitelezése. Egész testfelületünket nézve arcunkon a legvékonyabb a bőr, különös tekintettel a szemhéjakra (itt az epidermisz mindössze 1mm.), így borzasztó fájdalmas lenne az eljárás, hiszen a vékony hámréteg alatt arcunk gazdag idegvégződésekben és hajszálerekben; valamint veszélyes is lenne, mivel a hajszálérhálózatban a festék elfuthatna, nem beszélve a hámsérülésről, hegesedésről.

Fájdalmas-e az eljárás?

Sminktetoválás során a bőr azon rétegébe juttatjuk a festékanyagot, amely mentes vérerektől, idegektől, így ezek sosem sérülhetnek. A metódus során az érzőidegek idegvégződéseinek stimulációja következtében minimális fájdalomérzet keletkezhet, mely azonban helyi érzéstelenítéssel megszüntethető, ill.minimálisra csökkenthető.

Kell-e tartanom fertőzésveszélytől?

Ennek lehetősége kizártnak tekinthető. Munkánk során a higiénia kiemelt jelentőségű, ennek felelősségével kolléganőink tökéletesen tisztában vannak, ezért a legnagyobb körültekintéssel tartják be a higiéniai szabályokat. A legfontosabb szabály, hogy minden vendég sminktetoválása egyszer használatos steril tűvel történjen, ill. tilos a festékek újrafelhasználása.

Olyan lesz-e a végeredmény amilyet elképzeltem?

A mi munkánk gyümölcse minden esetben az Önök megelégedettsége. Kolléganőink jól tudják, hogy minden ember külön egyéniség, egyedi arcvonásokkal, ezért szalonunkban nem készülnek ún. “egyentetoválások”. A tényleges pigmentálást mindig alapos arc-és karakter analízis előzi meg, majd a vendéggel közös együttműködésben kiválasztjuk a megfelelő színt, valamint berajzoljuk a kívánt formát. A tetoválópigment kiválasztásánál mindig szem előtt kell tartani, hogy kb. 30%-kal világosabb lesz a kívánt eredmény, ezért a friss Contour Make-up mindig intenzívebb.

Lehetek-e allergiás a festék valamely összetevőjére?

Szakmai működésünk során egyszer sem fordult elő ilyen eset, de természetesen ez még nem zárja ki ennek lehetőségét. Ha Ön tudja magáról, hogy allergiára hajlamos, akkor érdemes (saját maga megnyugtatására is) az allergiapróbát elvégeztetnie. A próbát pár nappal a tetoválás előtt kell elvégezni, a fül mögötti hajas fejbőrön.

Melyik eljárást válasszam?

Az hogy ki melyik eljárást válassza az elsősorban pénztárcájának, ill. igényességének függvénye. Régen mikor az eljárás gyerekcipőben járt, problémát okozott, hogy az egyszerű rezgőmotoros gépek szúrásmélysége ellenőrizhetetlen volt. A bőrön sérülések keletkezhettek, valamint a munka kivitelezése sem volt tejesen precíz. (Sajnos a mai napig használják még ezeket a gépeket olcsó áruk miatt.) A mai modern technikának köszönhetően a pigmentáló-készülékek rendkívüli fejlesztésen mentek keresztül, így a szakember pontos munkát végezhet komplikációk nélkül. Semmiképpen se válasszon a gyanúsan olcsó áron kínálkozó lehetőségek közül, mert később megbánhatja, ill. az olcsóból lehet a drága. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy sminktetováló szalonunkat választja, úgy megnyugodhat, mert kizárólag kiváló minősítésű német gyártmányú készülékekkel és pigmentanyagokkal dolgozunk, nagy szakmai múlttal és felkészültséggel.

  • Gyakran Ismétlődő Kérdések kép 1
  • Gyakran Ismétlődő Kérdések kép 2

A leggyakoribb tévhitek a sminktetoválással kapcsolatban

A leggyakoribb tévhitek a sminktetoválással kapcsolatban
  • A friss sminktetoválás mindig sötétebb, eredeti színét kb. a 3 hét elteltével nyeri el, mikor is kb. 30 %-ot világosodik.
  • A szemkörnyék érzékeny terület, így tetoválás során teljesen normális élettani jelenség, egy enyhe ödémás reakció kialakulása
  • Nem létezik olyan ember, akinek a két arcféltekéje tökéletesen szimmetrikus lenne. Az egyéni adottságokat (szőrnövekedés, szemforma) és az aszimmetriákat együttesen figyelembe véve maximálisan törekszünk a tökéletes összhatásra, de szögmérővel, vonalzóval csak rajzlapon lehet dolgozni. . . . a valóság térben egészen más.
  • Általános jelenség az ajkak tetoválásakor a bátortalan színválasztás. A vendégek először megijednek, mert a friss színélményt eleinte túl intenzívnek vélik, majd a megszokás, ill. környezetük elismerő véleménye hatására, ha már leesik a varr, túl világosnak találják. . .
  • Sokszor halljuk, hogy a „más szalonban készült tetoválást elrontották, mert az kivörösödött”. Nos, vendégeinknek tökéletesen igaza van abban, hogy a bőr alaptónusát a sminktetováló kozmetikusnak mindenkor figyelembe kell vennie, és valóban nem szabadna az adott tetoválásnak túlságosan kivörösödnie, esetleg elkékülnie. Azonban tudni kell azt, hogy a sminktetováló festékek kizárólag növényi, ill. ásványi eredetűek, szintetikus összetevőket nem tartalmazhatnak. Ebből következik, hogy bőrbe kerülve oxidálódnak, mégpedig a bőr saját alaptónusának megfelelően. Ezt egy gyakorlott jó szakember már tudja, ill. ennek megfelelően kompenzál, ill. ajánl festéket. Mégis minden tetoválás bizonyos idő elteltével, ahogy a saját pigmentekkel keveredik, enyhén melegebb (vöröses), vagy hidegebb (kékes, zöldes) árnyalatban halványodik el, eredeti színét tehát 100 %-ban megtartani nem képes, a hangsúly ezért nem a színváltozáson, hanem annak mértékén van.
  • Tulipán