Anti ageing sminktetoválás

Mikét szépülhet meg a tartós sminkkel 30, 40, 60 év felett?

Mikét szépülhet meg a tartós sminkkel 30, 40, 60 év felett?

Bőrünk egy a test szervei közül, melyen az öregedés jelei leginkább észrevehetőek. A bőr öregedése megállíthatatlan genetikai folyamat, tehát adottságoktól, öröklött hajlamtól függően előbb-utóbb mindenki érintetté válik a dologban. A nők többsége nem igazán tudja elfogadni magán az öregedés külső jeleit, megpróbálják a folyamatot késleltetni, hogy önmaguk és mások számára továbbra is vonzónak tűnjenek. Arcunk üdeségét, pozitív és aktív kisugárzásunkat szeretnénk minél tovább megőrizni, melyre különböző alternatívák állnak rendelkezésünkre, ennek egy lehetséges módja a sminkelés, ill. a Permanent Make-up.

Permanent Make-up: trükk a ráncok ellen

Permanent Make-up: trükk a ráncok ellen

Természetesen szó sincs arról, hogy a megereszkedett bőrt, a ráncokat, sminktetoválással el tudjuk tüntetni, erre kizárólag a plasztikai sebészet képes. Sokkal inkább arról van szó, hogy az arcbőr megereszkedett tónusairól helyezzük át a hangsúlyt, bizonyos előnyös, vagy előnyössé tehető területekre. Optikai liftinget hajtunk végre, így arca fiatalos kisugárzást nyer, mely lágyítja, megszépíti vonásait, anélkül, hogy megfosztaná Önt sajátos egyedi karakterétől.

Anti ageing sminktetoválás területenként

Szemöldök

Személyiségünk harmonikus kisugárzásában szemöldökünknek döntő szerepe van, mivel ez ad keretet arcunknak. Az ideális szemöldökforma kialakítása összetett szempontok alapján történik, köztük a legfontosabb szabály, hogy a szemöldök eleje a végéhez viszonyítva mindig alacsonyabban helyezkedjen el, mivel minden lefelé irányuló vonal szomorítja arcunkat.

Mikét tud segíteni a Permanent Make-up:

A homlok bőrének megereszkedésével egyidejűleg a szemöldök íve is megereszkedik, gyakran lefelé konyul (ill. már fiatalon is előnytelenül nő). Egy az arcformához illő, szépen ívelő szemöldökformával látványos liftinghatást érhetünk el, mellyel Ön éveket fiatalodhat, ill. a szem és a szemöldök közti távolság növelésével, tekintete nyíltabbá, sugárzóbbá válik. Szem: A szem körüli vékony bőrterület az első, melyen az idő először nyomot hagy (szarkalábak). Tekintetünk ez által tompábbnak, fáradtabbnak hat. Miként tud segíteni a Permanent Make-up: Kiemeli szemszínünket, valamint tekintetünk a kontraszthatás következtében csillogóbbnak, élénkebbnek hat. A szemhéjak bizonyos fokú megereszkedését optikailag befolyásolni tudjuk (sarkosítás, púder-hatás).

Száj

Idősebb korunkra bőrünk egyre inkább veszít nedvességtartalmából, rugalmasságából. A hámréteg elkezd vékonyodni, valamint az anyagcsere-folyamatok romlása miatt a bőr vérellátottsága is csökken. Kialakulnak a ráncok, bőrünket egyre petyhüdtebbnek, fakóbbnak látjuk.

Miként tud segíteni a Permanent-Make-up:

Az ajaktetoválással, összességében nézve tudunk frissíteni kisugárzásán. Egy szép, szabályos ajakformával, korrigálható a keskeny szájforma, a ráncok mentén keletkezett egyenetlenségek pedig eltűnnek. Általa ajkai teltebbé, egységesebbé válnak. Bizonyos életkor felett arra bíztatjuk a hölgyeket, hogy bátran merjenek az egyéniségüknek megfelelő, ám kissé élénkebb színárnyalatot választani a sminktetováláshoz, a hatás nem marad el! Sok éves tapasztalatunk szerint az ajaktetoválás az a terület, ahol a későbbiekben a legtöbb elismerést zsebelhetik be a hölgyvendégek.

  • Anti ageing sminktetoválás területenként kép 1
  • Anti ageing sminktetoválás területenként kép 2

Növekvő számok, mélyülő ráncok…

Bizonyos életszakaszokban, a bőr struktúrája, a ráncosodás ugrásszerűen változtatja meg arcunk vonásait. Az első ilyen szakasz 25-30 éves korunkra jelentkezik. Bőrünk rugalmasságát, szilárdságát a collagén- elasztin rostok biztosítják, ezek termelődése legfeljebb 25 éves korunkig optimális, majd a lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba, így legkésőbb 30 éves korunkra minden bizonnyal megjelennek az első szarkalábak, a mimikai ráncok is mélyülni kezdenek. ( Bizonyos rossz szokások, nem elhanyagolhatók bőrünk előéletében. A túlzott UV sugárzás, vitaminszegény táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz mind elősegítik bőrünk korai öregedését.)

A 35 -45 közti életkor megint csak mérföldkőnek számít. Ebben az életszakaszban a szervezet ösztrogén termelődése lelassul, ezzel egyidejűleg a bőrben is változások mennek végbe. A bőr elkezd veszíteni nedvességtartalmából, rugalmasságából, az anyagcsereromlás, következtében bőrünk vérellátottsága is csökken. Bőrünket fakóbbnak látjuk, a ráncok mélyülni kezdenek.

Az 50. életév környékén a menopausa beköszöntével ösztrogén hiány jön létre a szervezetben, minek következtében bőrünk öregedése még intenzívebbé válik. Ennek látható jelei: a hámréteg fokozódó elvékonyodása, bőrünk az anyagcsere-folyamatok lelassulásával, nemcsak petyhüdtebbé, ráncosabbá, de egyre fakóbbá, élettelenebbé válik. A felső kéregréteg durvább tapintásúvá lesz, bizonyos területeken nem kívánatos szőrszálak jelenhetnek meg, másutt ritkul a szőrzet. Az arcizmok működése (mimika), és a gravitáció is sajnos „ellenünk dolgozik”, hatásukra a barázdák ugyancsak mélyülnek, nem kímélve bőrünk állapotát.

  • Növekvő számok, mélyülő ráncok... kép 1

Mely lehetőségek adódnak fiatalos külsőnk megőrzésére?

Kozmetikumok

Bőrünk olyan, mint egy áthatolhatatlan nagy fal, ahol legfeljebb a repedéseken (szőrtüszők), tudunk a célzott, mélyebb rétegekhez némi tápanyagot becsempészni. Következésképp az ápoló kozmetikumok első sorban az elhalt hámrétegben fejtik ki hatásukat, a felszínt feszesítik, hidratálják, látványos eredményeket nem hoznak.

Előnyük: Bárki számára elérhetőek, a napi arcápolás részét képzik.

Hátrányuk: A szakszerűtlen bőrápolás káros lehet (bőranalízis szükséges, forduljon kozmetikusához).

  • Kozmetikumok kép 1

Elekro-kozmetikai eljárások (ultrahang, mezo-lézer, IPL)

Segítségükkel már lényegesen jobb eredmény érhető el, mivel a bőr polaritását változtatják meg, ill. mikrocsatornákat nyitnak meg a bőrben. A kozmetikai hatóanyagok ily módon az érintett mélyebb sejtrétegekhez is képesek eljutni, ott fejteve ki aktív harásukat, ahol leginkább szükség van rájuk. Kúraszerű alkalmazásukkal késleltethetjük a bőr öregedési folyamatait, javíthatunk állapotán, ill. a ráncok mélysége csökken. Előnyük: Az otthoni bőrápolással egybekötve viszonylag hosszantartó hatást érhetünk el, kedvező áron, fájdalom és kockázatmentesen. Hátrányuk: Noha a ráncok mélysége jelentősen csökkenhet, teljesen el nem tűnnek.

  • Elekro-kozmetikai eljárások kép 1

Plasztikai sebészeti beavatkozások

Első sorban azoknak a hölgyeknek nyújt segítséget, akik az idŐ múlását nem tudják önmagukon elfogadni. Az adott problémának megfelelően hosszú távú radikális (ráncfelvarrás), és rövidebb távú kevésbé radikális ( Botox, Hyaluron-savas ráncfeltöltés) megoldásokat kínálnak az arcbőr megszépítésére.

Előnyük: Hatásuk viszonylag gyors (gyógyulási időt leszámítva), a ráncok valóban kisimulnak, a páciens bőre kisímul.

Hátrányuk: A bőr öregedésére továbbra sincsenek hatással. A beavatkozás költséges, és számolni kell bizonyos kockázatokkal (fájdalommal, hegesedéssel, gyógyulási idővel). További kockázatot jelent, hogy a sorozatos beavatkozások ellopják a páciens személyes karakterét, mely által az arc merevvé, maszkszerűvé válhat (csekély mimika).

  • Plasztikai sebészeti beavatkozások kép 1

Sminktetoválás

Egy szépen, szakszerűen kivitelezett Conture Make-uppal arca visszanyeri sugárzó varázsát, tekintete élénkebb lesz, meglévő vonásai tökéletesednek. A ráncok, kisebb szépséghibák ellen úgy veszi fel a harcot, hogy ráirányítja a figyelmet bizonyos előnyös, vagy előnyössé tehető területekre.

Előnye: Megszépíti, lágyítja vonásait, miközben minden élethelyzetben ideális alapsminket biztosít viszonylag kedvező áron (hosszú távú befektetés, hiszen átlagosan 2-5 évig bent marad a bőrben). A színek, a kontraszthatás üdévé teszi, felfrissíti arcát, amire az előzőekben felsorolt eljárások egyike sem képes.

Hátránya: A bőr állapotára, a ráncokra indirekt módon hat.

  • Sminktetoválás kép 1